SEP Krakow 

Strona Główna Forum STOWARZYSZENIA ELEKTRYKÓW POLSKICH
Administruje
Stowarzyszenie Elektryków Polskich - Oddział Krakowski http://sep.krakow.pl


FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Moduł awaryjny
Autor Wiadomość
lukasz2386 
Uczestnik forum


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 03 Lis 2009
Posty: 18
Skąd: Sokolniki
Wysłany: 17-08-11, 16:53   Moduł awaryjny

Posiadam moduł zapłonowy (jak na zdjęciu w załączniku) do lampy z czterema świetlówkami. Jak do niego podpiąć moduł awaryjny? Czy jest ktoś w stanie mi to rozrysować? Moduł awaryjny jest firmy ES-SYSTEM. Proszę o pomoc.

new_new_Zdjęcie0081.jpg
Zdjęcie modułu zapłonowego lampy z czterema świetlówkami
Plik ściągnięto 200 raz(y) 58,55 KB

Ostatnio zmieniony przez Administr 17-08-11, 17:43, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
jacek2100 
Uczestnik forum


Pomógł: 16 razy
Dołączył: 13 Lis 2008
Posty: 86
Skąd: Ropczyce
Wysłany: 17-08-11, 21:01   

trochę to zdjęcie nieczytelne, daj jeszcze zdjęcie modułu, u nas w firmie któryś podpinał ale moduły mieliśmy w wersji do zapłonu elektronicznego
 
     
Debesciak 
Aktywny uczestnik forum


Pomógł: 35 razy
Wiek: 50
Dołączył: 15 Sty 2008
Posty: 529
Skąd: LW
Wysłany: 19-08-11, 16:45   

musisz mieć schemat tego modułu awaryjnego .Najprościej rozłączyć całą lampe i połączyć na nowo w/g schematu
_________________
zycie jest piekne :D
 
     
lukasz2386 
Uczestnik forum


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 03 Lis 2009
Posty: 18
Skąd: Sokolniki
Wysłany: 22-08-11, 17:21   schemat

Przerysowałem ten moduł awaryjny i jeśli jest taka osoba która umiałaby to podłączyć to proszę o pomoc.
 
     
lukasz2386 
Uczestnik forum


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 03 Lis 2009
Posty: 18
Skąd: Sokolniki
Wysłany: 22-08-11, 17:22   Re

Moduł awaryjny rysunek

Moduł awaryjny.jpg
Plik ściągnięto 194 raz(y) 59,06 KB

 
     
jacek2100 
Uczestnik forum


Pomógł: 16 razy
Dołączył: 13 Lis 2008
Posty: 86
Skąd: Ropczyce
Wysłany: 22-08-11, 20:18   

prawdopodobnie takiego modulu nie podlaczysz bo ten masz do zaplonu mechanicznego
 
     
lukasz2386 
Uczestnik forum


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 03 Lis 2009
Posty: 18
Skąd: Sokolniki
Wysłany: 23-08-11, 07:56   Re

kiedyś podłączyłem ten moduł do lampy z dwoma świetlówkami w szeregu i elektronicznym zapłonem - lampa odpalił. Tutaj jest o tyle inaczej że są cztery świetlówki połączone ze sobą.
 
     
Johny Bravo 
Uczestnik forum


Pomógł: 48 razy
Wiek: 34
Dołączył: 26 Lut 2008
Posty: 398
Skąd: internet
Wysłany: 23-08-11, 08:09   

podaj typ modułu - będzie szybciej i prościej
_________________
Johny Bravo
 
     
lukasz2386 
Uczestnik forum


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 03 Lis 2009
Posty: 18
Skąd: Sokolniki
Wysłany: 24-08-11, 19:50   

Witam Statecznik elektroniczny to Vossloh Schwabe ELXc 414.868 a moduł to Plexiform TQ 118 Tamten z ES-Systemu poszedł do lamp dwu świetlówkowych i one mi odpaliły. Nie umiem tylko podłączyć tej (Vossloh Schwabe ELXc 414.868) lampy.
 
     
Johny Bravo 
Uczestnik forum


Pomógł: 48 razy
Wiek: 34
Dołączył: 26 Lut 2008
Posty: 398
Skąd: internet
Wysłany: 25-08-11, 20:21   

lukasz2386 napisał/a:
Witam Statecznik elektroniczny to Vossloh Schwabe ELXc 414.868 a moduł to Plexiform TQ 118 Tamten z ES-Systemu poszedł do lamp dwu świetlówkowych i one mi odpaliły. Nie umiem tylko podłączyć tej (Vossloh Schwabe ELXc 414.868) lampy.


http://www.google.pl/url?...1pLrD7g&cad=rja

i wszystko jasne ;-)
_________________
Johny Bravo
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group