|
Forum STOWARZYSZENIA ELEKTRYKÓW POLSKICH
Witamy :)
|
Badanie lekarskie |
Autor |
Wiadomość |
Crocop
Uczestnik forum

|
Wysłany: 17-09-13, 22:08 Badanie lekarskie
|
|
|
Witam! Rozpocząłem wraz z poczatkiem września kurs technika elektryka w jednym z CKU. Zostałem skierowany na badania lekarskie, ale wiem, że od dziecka cierpię na niedowidzenie barw. Rozróżniam wszystkie kolory tęczy ( podstawowe) ale mam wielki problem z tablicami na których jest mnóstwo małych kuleczek. Dotychczas nie miałem problemów z podłączaniem kabli - rozróżniam zarówno fazowy, neutralny, czy ochronny itp bez najmniejszych kłopotów ( kontynuuje tradycje rodzinne). W codziennym życiu również nie mam problemów z prowadzeniem samochodów, służbą wojskową czy odróżnianiem kolorów kolorów. Moje pytanie: czy niedowidzenie barw spowoduje, że lekarz nie dopuści mnie do kursu? |
|
|
|
 |
Paweł Byczyński
Uczestnik forum Elektryk

Pomógł: 2 razy Dołączył: 24 Lut 2007 Posty: 28 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 20-09-13, 15:10 Medycyna pracy
|
|
|
Proponuję udaj się do lekarza medycyny pracy i zapytaj o tę sprawę.
Po przejściu kilku lekarzy w tym lekarza okulisty zgodę wydaje lekarz medycyny pracy. |
|
|
|
 |
robot_33
Uczestnik forum

|
Wysłany: 20-12-13, 16:00
|
|
|
Moim zdaniem też ciężko wyrokować, bo mam w ogóle wrażenie, że różni lekarze różne orzeczenia w takich przypadkach wydają… np. sam byłem świadkiem sytuacji, w której (zresztą moim zdaniem niedopuszczalne jest żeby jeden pacjent sluchał jak lekarze rozprawiają o drugim) dwójka lekarzy zastanawiała się nad daniem bądź niedaniem pozwolenia na pracę osobie, która miała jakieś tam poważne problemy ze wzrokiem. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|