|
Forum STOWARZYSZENIA ELEKTRYKÓW POLSKICH
Witamy :)
|
Uprawnienia budowlane w zakresie telekomunikacji |
Autor |
Wiadomość |
Artur eN
Uczestnik forum

|
Wysłany: 27-12-16, 09:52 Uprawnienia budowlane w zakresie telekomunikacji
|
|
|
Na wstępie przepraszam, że w tym dziale ale w tym przeznaczonym do zapytań dotyczących uprawnień budowlanych nie mogłem dodać posta - proszę ewentualnie moderatora o przeniesienie.
Mam pytania odnośnie uprawnień budowlanych w zakresie telekomunikacyjnym - skończyłem studia inżynierskie na kierunku elektronika i telekomunikacja oraz magisterskie na wydziale elektrycznym ze stopniem magister inżynier elektrotechniki. Czy posiadając takie wykształcenie mogę ubiegać się o uprawnienia budowlane bez ograniczeń w zakresie telekomunikacji ? Jeżeli ktoś znajdzie czas aby się wypowiedzieć będzie mi miło. |
|
|
|
 |
simcode
Aktywny uczestnik forum

Pomógł: 91 razy Dołączył: 17 Sty 2011 Posty: 1495 Skąd: śląsk
|
Wysłany: 27-12-16, 16:19
|
|
|
A nawet jest na to rozporządzenie ministra.
ROZPORZĄDZENIE
MINISTRA INFRASTRUKTURY I ROZWOJU)
z dnia 11 września 2014 r.
w sprawie samodzielnych funkcji technicznych w budownictwie |
|
|
|
 |
muti
Uczestnik forum Komputerek

Pomógł: 2 razy Wiek: 38 Dołączył: 28 Kwi 2011 Posty: 18 Skąd: Gdańsk
|
|
|
|
 |
kozi966
Aktywny uczestnik forum inżynier elektryk

Pomógł: 102 razy Dołączył: 28 Mar 2011 Posty: 1155 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 28-12-16, 10:45
|
|
|
Artur eN napisał/a: | Czy posiadając takie wykształcenie mogę ubiegać się o uprawnienia budowlane bez ograniczeń w zakresie telekomunikacji ? |
Tak, może kolega. Wynika to z drugiej transzy deregulacji zawodów regulowanych (rozporządzenie powyżej). |
_________________ Jeżeli się z czymś nie zgadzasz, przedstaw konkretne argumenty w stosunku do aktualnego tematu. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|